Wróć

Data realizacji: 2017     Lokalizacja: Suchy Las     Rodzaj budynku: usługowy     Powierzchnia: 6372,20 m2 

Projekt obejmował budowę hali produkcyjno-magazynowej z zapleczem socjalno-biurowym dla firmy wystawienniczej. Inwestorowi zależało na atrakcyjnym budynku, nawiązującym do profilu działalności, który stałby się wizytówką firmy. Inspiracją dla formy elewacji było linearne czarno-białe logo oraz fakt, że główną materią z jakiej powstają produkty firmy jest drewno. Najpierw powstał drzewiasty rysunek linii elewacji, który jednocześnie wyznaczył kształty okien.  W projekcie elewacji w sposób innowacyjny, zastosowano białe płyty ze spieków kwarcowych, klejone do aluminiowej konstrukcji nośnej. Płyty cięte są na urządzeniach CNC na podstawie projektu wykonawczego w formacie CAD. Dzięki takiej technologii możliwe jest dokonywanie drobnych korekt bezpośrednio na budowie i precyzyjna weryfikacja wycinanych modułów. Analogicznie wykonano zabudowę holu z płyt HPL. Elementy wykończenia i wyposażenia wnętrz (umeblowanie, oświetlenie, klatka schodowa) nawiązują do nieregularnego rysunku elewacji.

4EXPO